Βερνίκια Εμποτισμού & Επιφάνειας

Ξύλινο πάτωμα, μια υπέροχη αίσθηση

1414

Καμία γήινη δύναμη δεν μοιάζει με τον άνθρωπο, όπως το δέντρο: προέρχεται από τη γη και απλώνεται στον ουρανό, κάθε δέντρο, όπως κάθε άνθρωπος, είναι τουλάχιστον το μισό “αόρατο”. Είμαστε “ριζωμένοι” τόσο ψηλά όσο και κάτω από την “επιφάνεια”, κινούμε τα κλαδιά μας προς τα πάνω στον αιθέρα, συνδέοντας έτσι τον φωτεινό κόσμο της συνείδησης με το σκοτεινό υπόγειο του υποσυνείδητου. Καθώς το δέντρο έχει το πιο ζωτικό του μέρος κρυμμένο στα έγκατα της γης, ο άνθρωπος έχει στη μυστική σπηλιά του την πηγή που αντλεί την δύναμή του, την κρυμμένη φωτιά που τον ταλαιπωρεί αλλά και του δίνει ζωή, την ψυχή του, αόρατη στα μάτια.

Μπορεί αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο ένας σταθερός αριθμός από εμάς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον όρο “αίσθηση” για να ταξινομήσει τον τύπο των ειδών ξύλου.

Οι σκέψεις που μας προκαλεί η παραπάνω εικόνα περιστρέφονται γύρω από δύο χαρακτηριστικά που έχει ολόκληρος ο κόσμος των φυτών και του οποίου το δέντρο είναι σύμβολο: αφενός το γεγονός ότι συνδέεται με δύο βασίλεια, τον ουρανό και τη γη, αντιπροσωπεύει την ανταλλαγή και την οικεία ανάγκη πληρότητας. Από την άλλη πλευρά, την εικόνα μιας διαδρομής, που θεωρείται ως σύμβολο μιας διαδικασίας ανάπτυξης και εξέλιξης.

unnamed (3)

Για να δώσετε στο ξύλινο πάτωμά σας την υπεροχή αυτή, πρωταρχική, “αίσθηση” αλλά και για να το προστατέψετε, σας προτείνουμε τα παρακάτω δυο υλικά:

NATURAQUA PARQUETTLACK

Οικολογικό βερνίκι βάσεως νερού για τη συντήρηση ξύλινων πατωμάτων και γενικά ξυλοκατασκευών εσωτερικού χώρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βερνίκι ενός συστατικού ή δύο συστατικών με την προσθήκη  του καταλύτη 4100-2Κ σε αναλογία βερνίκι : Καταλύτης = 10 : 1.

Φιλικό προς το περιβάλλον και το χρήστη, καθώς είναι βάσεως νερού και πρακτικά ελεύθερο από ΠΟΕ.

Με το Parkettlack επιτυγχάνονται πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας από την τριβή και τη φθορά σε παραδοσιακά και μοντέρνα ξύλινα πατώματα, προτριμμένα ή για συντήρηση. Υψηλή απόδοση με την ευκολία της νέας τεχνολογίας ενός και δύο συστατικών. Ασφαλές για χρήση σε παιδικά παιχνίδια και έπιπλα (EN-71-3 compliant).

Διαθέσιμες γυαλάδες:  Ματ (10%-20%), Σατινέ (30%-40%),  Γυαλιστερό (80%-90%).

Χρήση: εσωτερική

Απόδοση: 8 – 12 m²/Lt

GRUNDIEROIL COLOROIL

Μείγμα ελαίων και ρητινών, ειδικά κατασκευασμένο για την ορθή εφαρμογή της πρώτης στρώσης-χρωμάτισμα σε κάθε είδος φινίρισμα λαδιού ή βερνικιού.

Έτοιμο για χρήση, προστατεύει αποτελεσματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε είδους ακατέργαστη ξύλινη επιφάνεια. Διεισδύει σε βάθος, με πολύ δυνατή πρόσφυση στο ξύλο, προσφέροντας σωστή και μεγάλη προστασία από τις πρώτες στρώσεις. Χάρη στην προσθήκη φίλτρων UV και άλλων πρόσθετων για την προστασία ενάντια στους επιβλαβείς παράγοντες, εγγυάται εξαιρετική μακροχρόνια προστασία. Ασφαλές για χρήση σε παιδικά παιχνίδια και έπιπλα (EN-71-3 compliant).

Διαθέσιμο σε αποχρώσεις.

Χρήση: εσωτερική/εξωτερική

Απόδοση : 10 – 14 m² / Lt

Ξύλινο Πάτωμα Υλικά Συντήρησης Κατσουλακης