Διακοσμητικά και Οικοδομικά Υλικά

Πως να μετατρέψετε μια ξύλινη σκάλα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σκάλα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

 

Μία νέα τάση στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι η ξύλινη σκάλα αντί του παραδοσιακού δέντρου. Αν έχετε βαρεθεί να στολίζετε κάθε χρόνο το πράσινο έλατο (αληθινό ή ψεύτικο) ή απλά δεν σας αρέσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τότε η λύση θα μπορούσε να είναι ο στολισμός και η διακόσμηση μιας ξύλινης σκάλας.

Σας παρουσιάζουμε μία ιδέα διακόσμησης με τη χρήση 2-3 απλών υλικών. Απλό, γρήγορο και μοδάτο.

111

Εφαρμόστε μία στρώση αστάρι νερού για ξύλο, χρωματισμένο σε απόχρωση που να πλησιάζει με αυτή του χρώματος της τελικής στρώσης.

Προτείνουμε τη χρήση του υλικού Wood Sealer της Borma Wachs, το οποίο εμποτίζει και προσκολλάται δυνατά καθώς επίσης μονώνει της τανίνες του ξύλου ώστε να μην εμφανίσει κιτρινίλες με την πάροδο του χρόνου.

Tip: προτού αρχίσετε το βάψιμο, μονώστε με χαρτοταινία τους μεντεσέδες της σκάλας ώστε να τους βάψετε με κάποιο διαφορετικό χρώμα για να κάνουν αντίθεση.

Μόλις το αστάρι στεγνώσει (6-8 ώρες), περάστε μία στρώση με το πινέλο από το υλικό Grimani της San Marco, εφαρμόζοντας σε ακανόνιστες κινήσεις. Για χρήση με πινέλο, μπορείτε να αραιώσετε το υλικό 10%-20% με νερό. Ενώ αν το τελικό αποτέλεσμα δε σας ικανοποιεί μπορείτε να περάσετε και δεύτερη στρώση μετά από περίπου 6-8 ώρες.

Το Grimani είναι πολυδιάστατο μεταλλικό εφέ διακόσμησης που περιέχει κομμάτια από ίνες.Κατάλληλο για διακόσμηση επιφανειών τοίχων, επίπλων και οικιακών αντικειμένων από ξύλο, πλαστικό, PVC κ.α. Εφαρμόζεται ακόμα και σε ταπετσαρία. Εύκολο στην εφαρμογή. Με μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο, στη χρήση και τα γδαρσίματα.

Μετά το πλήρες στέγνωμα του Grimani, με ένα πινελάκι ζωγραφικής επιμεληθείτε τις λεπτομέρειες των μεταλλικών επιφανειών. Μια καλή ιδέα είναι η εφαρμογή κάποιας από τις μεταλλικές αποχρώσεις που προσφέρει η σειρά υλικών Gold Lackτης Borma Wachs.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε την απόχρωση χαλκού (Copper Lack).

Έτοιμη Για Στόλισμα

Μόλις στεγνώσει το υλικό που βάψατε τους μεντεσέδες, η σκάλα είναι έτοιμη για στόλισμα. Διακοσμήστε με στολίδια και φωτάκια.