Αναπαλαίωση Επίπλων

Πάθος για έπιπλα αντίκες

3bd9f3db-3980-48a3-a872-e8174e8853fa

Το έπιπλο είναι το αντικείμενο που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αγορά παλαιών αντικειμένων, και το εμπόριό του αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Ίσως ο λόγος βρίσκεται στις λειτουργίες επίπλωσης και διακόσμησης των σπιτιών, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός μοναδικού και πρωτότυπου περιβάλλοντος που ενισχύει την αξία του ατόμου και την αξιοπρέπειά του. Η αγορά ενός επίπλου αντίκας επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών της ανιδιοτέλειας, της ατομικότητας και της αυτοπεποίθησης.

Το πάθος για έπιπλα αντίκες μπορεί να γίνει αναζήτηση ενός στυλ και μια μελέτη της προσωπικότητάς μας, ένα ταξίδι μέσα στον εαυτό μας και στην ιστορία μας. Η εύρεση ενός παλαιού επίπλου είναι ένας τρόπος για να καταλάβετε, να εκφράσετε και να μοιραστείτε συναισθήματα, πέρα από τη διάσταση του χρόνου. Επιλέγοντας ένα έπιπλο αντίκα προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε την ιδέα του καλλιτέχνη ή του τεχνίτη, την οποία κατάφερε να συλλάβει και να τη μετατρέψει σε πραγματικότητα. Αναπαλαίωση ενός παλαιού επίπλου είναι η προστασία της ιδέας και στη συνέχεια η μεταφορά του στη μελλοντική γενιά, η οποία θα συμμετάσχει στην ίδια συναρπαστική διαδικασία κοινής χρήσης.

Σήμερα, τα διακοσμητικά στυλ επηρεάζονται έντονα από τη βιομηχανική λογική, η οποία, υπό την ψευδαίσθηση της λειτουργικότητας και της οικονομικής προσιτότητας, προσφέρει έπιπλα μαζικής παραγωγής, χωρίς ψυχές, άδεια, απολύτως ανώνυμα αντικείμενα. Η μαζική παραγωγή επίπλων καταστρέφει και ισοπεδώνει το πιο πολύτιμο μήνυμα που μπορεί να μεταφέρει κάποιος στην κοινωνία: αναζήτησε και μοιράσου τη δική σου ατομικότητα

Η Borma Wachs είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για την προστασία παλαιών επίπλων και προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων για την αναπαλαίωση και συντήρηση αντικειμένων στη δική τους φυσική δομή και αισθητική εμφάνιση. Η αναπαλαίωση, ο καθαρισμός, η επιδιόρθωση και η προστασία μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη μεγαλύτερη ευκολία, φροντίδα και αποτελεσματικότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ασφάλεια και τις παραδόσεις, χάρη στα εξειδικευμένα υλικά της Borma Wachs που συνδυάζουν εμπειρία και έρευνα.

86f84932-afb5-435a-9f85-35c6ee4ba9fd

Radikal Abwachse

Καθαριστικό

Ιδανικό προϊόν για τον πλήρη καθαρισμό όλων των ξύλινων επιφανειών.  Αφαιρεί γρήγορα και αποτελεσματικά τα παλιά στρώματα κεριού, καθαρίζοντας το ξύλο από ακαθαρσίες και υπολείμματα, χωρίς να βλάπτει τα υποκείμενα βερνίκια.

Restoring oil

Λάδι Συντήρησης

Ειδικό κηρώδες λάδι για έπιπλα αντίκες, με υψηλή αναζωογονητική και προστατευτική δύναμη. Χάρη στις διάφορες τονικότητες, αναζωογονεί και επαναφέρει τις μικρές ατέλειες με ένα μόνο πέρασμα. Διαθέσιμο σε: Ανοιχτό –CH, Μέτριο-ΜΕ, Σκούρο-SC, Μαόνι-ΜΟ.