Αναπαλαίωση Επίπλων

Πως θα δώσετε vintage εμφάνιση σε έπιπλο

Τεχνική Δύο Χρωμάτων

Τα χρώματα κιμωλίας ανήκουν σε μία ειδική κατηγορία διακοσμητικών χρωμάτων και ενδείκνυνται για χρήση σε τεχνικές παλαίωσης επίπλων αλλά μπορούν επίσης να συνδυαστούν και με άλλες τεχνικές όπως decoupage, κρακελέ κ.α. Ανάλογα την περίπτωση, τη χρήση και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, μπορούν να εφαρμοστούν επίσης και σε άλλες επιφάνειες όπως μεταλλικές, γύψινες, γυάλινες, κεραμικές, τσιμεντένιες ακόμη και πλαστικές, δερμάτινες ή υφασμάτινες. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε τον τρόπο για την εφαρμογή της κλασικής παλαίωσης με τη χρήση δύο αποχρώσεων.

2121-768x479

Εφαρμογή Πρώτης Απόχρωσης

Διαλέξτε τις αποχρώσεις που σας αρέσουν. Την απόχρωση που επιθυμείτε να φαίνεται ως βάση και αυτή που θα φαίνεται ως τελικό στρώμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε ως πρώτο το χρώμα Pastel Yellow 1034 και ως δεύτερο το Dark Grey 107 από το χρωματολόγιο του ”Shabby Provence”.

Για τη συγκεκριμένη τεχνική και χάρη στην εξαιρετική κάλυψη του υλικού, δεν απαιτείται δεύτερη στρώση. Ένα χέρι και απλά περιμένετε να στεγνώσει.

Tip: πριν τη χρησιμοποίηση του χρώματος κιμωλίας μην ξεχνάτε να ανακινήσετε το δοχείο πολύ καλά.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος πινέλου και εφαρμόστε μια ομοιόμορφη στρώση από το χρώμα κιμωλίας.

Εφαρμογή Δεύτερης Απόχρωσης

Μόλις στεγνώσει το πρώτο χρώμα, εφαρμόστε ομοιόμορφα το δεύτερο χέρι (τη δεύτερη απόχρωση-Dark Grey 107).

Το πινέλο Boldrini βοηθάει ώστε να επιτύχετε απαλό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνονται πινελιές. Λογικά μία στρώση από το δεύτερο χρώμα αρκεί ώστε να καλυφθεί πλήρως το πρώτο.

Μόλις στεγνώσει πλήρως και η δεύτερη στρώση, με ένα γυαλόχαρτο (Νο.180-220) ή τζίβα τρίψτε τα σημεία που θέλετε να φαίνεται το χρώμα που βρίσκεται από κάτω. Κάντε μπαλώματα (ξετρυπήστε) σε όποια σημεία θέλετε στην επιφάνεια.

Μόλις φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ξεσκονίστε πολύ καλά.

Εφαρμογή Κεριού

Για να προστατέψετε το χρώμα κιμωλίας, χρησιμοποιήστε το διάφανο φυσικό κερί Holzwachs της Borma Wachs. Απλώστε ομοιόμορφα στην επιφάνεια με ένα πανί.

Μετά από περίπου 20 λεπτά με ένα καθαρό πανί τρίψτε και γυαλίστε την επιφάνεια.