Σειρά Φινιρίσματος – Λάδια

Τεχνολογία παραδοσιακού κεριού, λαδιού και ρητίνης

111

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

 

Οι παραδόσεις μπορούν να παραμείνουν και να εξελιχθούν για χιλιάδες χρόνια, η λέξη ”tradition” προέρχεται από τον λατινικό όρο “tradere” που κυριολεκτικά σημαίνει να μεταδώσει, να παραδώσει, να δώσει για φύλαξη.

Τα παραδοσιακά έργα τέχνης, τα κτίρια, οι καλλιτεχνικές τεχνικές και οι τέχνες του θεάματος θεωρούνται από τις κυβερνήσεις ως πολύτιμη κληρονομιά και πολιτιστική αξία της ανθρωπότητας και προστατεύονται από το διεθνές, εθνικό και περιφερειακό δίκαιο.

fe7cb3db-686f-4d6c-a339-b8fffa9eb250

Τα παραδοσιακά φινιρίσματα είναι συνθέσεις υλικών που αποτελούνται από ρητίνες, κεριά και λάδια που έχουν προστεθεί σε κάποιο υγρό διαλύτη. Αφού εφαρμοστούν, οι στερεές ουσίες στεγνώνουν και σκληραίνουν είτε άμεσα είτε με χημικές αντιδράσεις μεταξύ των συστατικών των τελειωμάτων.

222

Παρόλο που είναι δυνατόν η εξαιρετική δεξιότητα να παράγει, μερικές φορές, ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, οι πολλές πρακτικές δυσκολίες θα μειωθούν αισθητά εκμεταλλευόμενες την σωρευτική εμπειρία που αποκτήθηκε από την τέχνη.

ebe25d34-7cb6-4e5b-ba81-e2cd0480bd66

Hardwax Parquet Oil 1030 Plus

Μείγμα πολύτιμων φυτικών λαδιών, ενισχυμένο με ρητίνες υψηλής ποιότητας, για το φινίρισμα ακατέργαστων εσωτερικών ξύλινων πατωμάτων με την εφαρμογή δύο ή τριών στρώσεων.

333

Τα παραδοσιακά συστήματα φινιρίσματος με κερί, λάδι και ρητίνες, εμποτίζουν βαθιά στο ξύλο, προστατεύουν την επιφάνεια και τονίζουν το φυσικό χρώμα του ξύλου.

Δε ρηγματώνουν ή ξεφλουδίζουν, οι μικροεπισκευές μπορούν να γίνουν με πολύ γρήγορα και οι ανοιχτόπορες επιφάνειες είναι εύκολες στη συντήρηση.