Τεχνικά Άρθρα Τεχνική Επιχρύσωσης

ΕΦΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗΣ 1012

Διακοσμητικό Εφέ 1012 – Ασημί

Διακοσμητικό εφέ που επιτυγχάνεται με τεχνική επιχρύσωσης με ξύλινη κορνίζα

 • 1. Ετοιμάστε την απόχρωση του ακρυλικού ασταριού Gesso:

[table id=10 /]

 • 2. Εφαρμόστε το έγχρωμο πλέον αστάρι Gesso με πιστόλι βαφής. Εφαρμόστε από 2 έως 5 στρώσεις σε διάστημα 30 λεπτών μεταξύ τους.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 120gr/m2/στρώση
  Χρόνος στεγνώματος: 6-8 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία
 • 3. Μετά το πλήρες στέγνωμα του ασταριού Gesso, τρίψτε πρώτα την επιφάνεια με γυαλόχαρτο νο.180 και στη συνέχεια με γυαλόχαρτο νο.360.
 • 4. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish ώστε να μονώσετε το αστάρι Gesso, και να αποφύγετε την επιπλέον απορρόφηση της κόλλας goldsize από το αστάρι.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20gr/m2/
  Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες
 • 5. Εφαρμόστε την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize. Εφαρμόστε με πινέλο ή πιστόλι βαφής και αφαιρέστε το πλεονάζον υλικό. Αν αφήσετε πλεονάζον υλικό από την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize μπορεί να φανούν σημάδια στο φύλλο ασημιού που θα κολλήσετε.
  Χρόνος στεγνώματος: 60-120 λεπτά.
 • 6. Μόλις η υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize τραβήξει αλλά παραμένει κολλώδης, εφαρμόστε τα φύλλα ασημιού σε όλη την επιφάνεια της κορνίζας, τόσο στα σκαλιστά όσο και στα ίσια μέρη.
  Χρόνος στεγνώματος: 24 ώρες (20°C)
 • 7. Μετά την εφαρμογή του φύλλου ασημιού στην κορνίζα, πιέστε με ένα βαμβάκι όλη την επιφάνεια, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει καθίσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Απομακρύνετε τα υπολείμματα από το φύλλο ασημιού.
 • 8. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish με πινέλο, και απομακρύνετε το πλεονάζον υλικό με ένα βαμβάκι. Το υλικό Shellac Polish δρα ως βελτιωτικό πρόσφυσης ανάμεσα στα φύλλα και τις επόμενες στρώσεις που θα εφαρμοστούν:
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20gr/m2
  Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες
 • 9. Εφαρμόστε πολύ λεπτές στρώσεις από την πατίνα Antique Patina με ένα βαμβάκι ή ένα απορροφητικό χαρτί. Απλώστε σε όλη τη λεία επιφάνεια και αφήστε λίγο περισσότερο υλικό στις σκαλιστές εσοχές.
  Ρίξτε λίγο αφαιρετικό κεριών Radikal Abwachser σε ένα βαμβάκι ή ένα απορροφητικό χαρτί. Αφαιρέστε την πλεονάζον πατίνα Antique Patina όπου χρειάζεται πριν να στεγνώσει πλήρως, στη συνέχεια σκουπίστε ελαφρώς τις άκρες των σκαλισμάτων.
  Χρόνος στεγνώματος (της πατίνας Antique Patina): 1-2 ώρες (20°C)
 • 10. Ανάλογα με την επιθυμητή σκληρότητα της επιφάνειας, εφαρμόστε μια ή περισσότερες ομοιόμορφες στρώσεις από το Zapon Lack, βερνίκι φινιρίσματος, με πιστόλιβαφής. Αν εφαρμόσετε παραπάνω από μία στρώσεις , αφήστε ένα διάστημα 2 ωρών μεταξύ των στρώσεων.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-90gr/m2/στρώση
  Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες