Επαγγελματικές Εφαρμογές Τεχνικά Άρθρα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΣΤΑΡΙΟΥ 2

Εφαρμογή ασταριού Gesso

Τεχνική επιχρύσωσης με εφαρμογή του ακρυλικού ασταριού Gesso ως υπόστρωμα.

 • 1. Ετοιμάστε την απόχρωση του ακρυλικού ασταριού Gesso:

[table id=43 /]

 • 2. Εφαρμόστε το έγχρωμο πλέον αστάρι Gesso με πιστόλι βαφής. Εφαρμόστε από 2 έως 5 στρώσεις σε διάστημα 30-60 λεπτών μεταξύ τους.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 100-120gr/m2/στρώση
  Χρόνος στεγνώματος: 6 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία
 • 3. Μετά το πλήρες στέγνωμα του ασταριού Gesso, τρίψτε πρώτα την επιφάνεια με γυαλόχαρτο νο.180 και στη συνέχεια με γυαλόχαρτο νο.360.
 • 4. Εφαρμόστε το υλικό Διάφανο Shellac Polish 0002TR ώστε να μονώσετε το αστάρι Gesso, και να αποφύγετε την επιπλέον απορρόφηση της κόλλας goldsize από το αστάρι.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20gr/m2
  Χρόνος στεγνώματος: 2-4 ώρες
 • 5. Εφαρμόστε την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize CDO6801. Εφαρμόστε με πινέλο ή πιστόλι βαφής και αφαιρέστε το πλεονάζον υλικό. Αν αφήσετε πλεονάζον υλικό από την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize μπορεί να φανούν σημάδια στο φύλλο χρυσού που θα κολλήσετε. Διαλύστε το υλικό ως ακολούθως:

[table id=44 /]

 • 6. Μόλις η υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize τραβήξει αλλά παραμένει κολλώδης, εφαρμόστε στην επιφάνεια το Ιμιτασιόν Φύλλο Χρυσού CDO66O06 ή το Ιμιτασιόν Φύλλο Ασημιού CDO66A07.
  Χρόνος στεγνώματος: 12-24 ώρες
 • 7. Μετά την εφαρμογή του φύλλου χρυσού στην κορνίζα, πιέστε με ένα βαμβάκι όλη την επιφάνεια, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει καθίσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Απομακρύνετε τα υπολείμματα από το φύλλο χρυσού.
 • 8. Εφαρμόστε το υλικό ΔΙΑΦΑΝΟ SHELLAC POLISH 0002TR (σε περίπτωση που έχετε Ιμιτασιόν Φύλλο Ασημιού) ή το υλικό ΞΑΝΘΟ SHELLAC POLISH 0002BL (σε περίπτωση που έχετε Ιμιστασιόν Φύλλο Χρυσού) με πινέλο, και αφαιρέστε το πλεονάζον υλικό με ένα βαμβάκι. Το υλικό Shellac Polish δρα ως βελτιωτικό πρόσφυσης ανάμεσα στα φύλλα και τις επόμενες στρώσεις που θα εφαρμοστούν.
  Coverage: 10-20 g/m2
  Drying Time: 2-4hrs
 • 9. Ανάλογα με την επιθυμητή σκληρότητα της επιφάνειας, εφαρμόστε μια ή περισσότερες ομοιόμορφες στρώσεις από το Zapon Lack, βερνίκι φινιρίσματος, με πιστόλιβαφής. Αν εφαρμόσετε παραπάνω από μία στρώσεις , αφήστε ένα διάστημα 2 ωρών μεταξύ των στρώσεων.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-90gr/m2/στρώση
  Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες