Επαγγελματικές Εφαρμογές Τεχνικά Άρθρα

ΕΦΕ ΝΤΕΚΑΠΕ ΜΑΥΡΟ

Μεταλλικό, Μαύρο Εφέ Ντεκαπέ – Επαγγελματική Εφαρμογή

Διαδικασία με Ακρυλικά – Μαύρο Υπόστρωμα

 • 1. Εφαρμόστε στην επιφάνεια το ΜΑΥΡΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ CDO392FAΝ με πιστόλι βαφής, μπεκ 1.5, με μέση πίεση. Εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέστε καταλύτη και διαλύστε το υλικό ως ακολούθως:

[table id=25 /]

 • 2. Εφαρμόστε στην επιφάνεια τη δεύτερη στρώση από το ΜΑΥΡΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ CDO392FAΝ με πιστόλι βαφής, μπεκ 1.5, με μέση πίεση. Εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέστε καταλύτη και διαλύστε το υλικό όπως προηγουμένως.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-120gr/m2
  Χρόνος στεγνώματος: 3 ώρες
 • 3. Εφαρμόστε μία στρώση από το ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ CDO735LAT με πιστόλι βαφής, μπεκ 1.5, με μέση πίεση. Προσθέστε καταλύτη και διαλύστε το υλικό ως ακολούθως:

[table id=26 /]

 • 4. Εφαρμόστε μία από τις πατίνες της σειράς Fast Patina της Borma Wachs. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις αποχρώσεις Χρυσό, Φύλλο Χρυσού, Οξειδωμένο Χρυσό, Δουκάτο Χρυσό, Ασημί, Φύλλο Ασημί, Χαλκός, Μαύρο, Λευκό. Αραιώστε την πατίνα Fast Patina 1:1 με διαλυτικό Shellac 99 ή με διαλυτικό DFP50. Για την λευκή πατίνα χρησιμοποιήστε μόνο διαλυτικό DFP50. Για προφανείς λόγους αντίθεσης, η χρήση της μαύρης πατίνας δεν συνίσταται.
  Προτεινόμενη κατανάλωση: 30-50gr/m2
  Χρόνος στεγνώματος: 30 λεπτά
 • 5. Τρίψτε την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο ή μια τζίβα, τόσο ώστε να απομακρύνετε την πατίνα, αποφεύγοντας την αφαίρεση της από τα νερά του ξύλου.
 • 6. Εφαρμόστε μία στρώση από το ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ CDO735LAT με πιστόλι βαφής, μπεκ 1.5, με μέση πίεση. Προσθέστε καταλύτη και διαλύστε το υλικό ως ακολούθως:

[table id=27 /]