Βερνίκια Εμποτισμού & Επιφάνειας

Προστασία ξύλινων κατασκευών

”Αρχή ήμισυ παντός”

Στην καλή προστασία ξύλινων κατασκευών μεγάλο ρόλο παίζει η προετοιμασία του ξύλου, όσο καλύτερη είναι τόσο καλύτερο είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε με μια καλή προετοιμασία με το ξύλινο έργο σας. Οι υπερβολικά εκτεθειμένες – απροστάτευτες ξύλινες επιφάνειες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά και έτσι να έχει μειωθεί η ικανότητα τους να διατηρούν επάνω τους τα διάφορα συντηρητικά εμποτισμού ή άλλα χρώματα και βαφές.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αποτυχία και γρήγορη φθορά των επιστρώσεων που θα εφαρμοστούν. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει για δύο έως τρεις εβδομάδες, ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία σε αποδεκτό επίπεδο και να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι ξηρή και πορώδης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συμπιεσμένα ξύλα καθώς συχνά είναι βρεγμένα ή υπάρχει υγρασία στον πυρήνα ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας που χρησιμοποιείται και το χρόνο ξήρανσης.

Αναλυτικά τα δυο προϊόντα που σας προτείνουμε για να επιτύχετε την καλύτερη προστασία της ξύλινης κατασκευής σας:

BORMA SHIELD

Holzschutz – Borma Shield

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ

Το Borma Shield αποτρέπει το γκριζάρισμα, προστατεύει αποτελεσματικά από το σχηματισμό μούχλας και μυκήτων καθώς επίσης και από την προσβολή των ξύλων από διάφορα ξυλοφάγα έντομα (π.χ σαράκι ξύλου), την περίοδο κατά την οποία δεν έχει περαστεί ακόμα κάποιο φινίρισμα προστασίας στο ξύλο.

Δεν μεταβάλει το φυσικό χρώμα του ξύλου. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα ενώ επιτρέπει στη συνέχεια την εφαρμογή οποιουδήποτε λαδιού και κάθε είδους φινιρίσματος.

Log Sealer Kantenschutz

Naturaqua Log Sealer

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΩΝ ΑΚΡΩΝ ΣΕ ΞΥΛΙΝΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΕΣ

Μονωτικό νερού, σχεδιασμένο για την προστασία των ευαίσθητων ξύλινων σημείων (π.χ γωνίες, σόκορα, πορώδεις επιφάνειες κ.α) καθώς επίσης και των ξύλινων κατασκευών που είναι εκτεθειμένες σε υγρασία και δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Κατάλληλο επίσης για σφράγιση οπών,σχισμών και ρωγμών.

Μπλοκάρει την υγρασία από το να εισβάλει στο ξύλο αποτρέποντας το σχηματισμό μούχλας, επεκτείνοντας με επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο την ωφέλιμη ζωή της προστατευτικής επικάλυψης αλλά και της κατασκευής γενικότερα.