Αναπαλαίωση Επίπλων

Festina lente… Σπεύδε βραδέως

9941ec04-4daa-4ccb-9738-dc9ad9c07280
c17a1f1e-3da8-4ee0-bb17-a5fd9b73f688

Festina Lente είναι η λατινική μετάφραση της αρχαίας Ελληνικής φράσης: σπεύδε βραδέως. Η φράση αυτή υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της ιστορίας από σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες Augusto και Tito (είχε ακόμη και την απεικόνισή του σε νομίσματα με ένα καβούρι που κρατούσε ανοιγμένα φτερά πεταλούδας  ή ένα δελφίνι μπλεγμένο σε μια άγκυρα), Cosimo I de Medici, ο οποίος τον δέκατο έκτο αιώνα έκανε μια χελώνα με ένα ιστίο το έμβλημα του στόλου του, ο Aldo Manuzio, εκδότης και τυπογράφος που δραστηριοποιήθηκε στη Βενετία και ο συγγραφέας Francesco Colonna, στο μυθιστόρημα Hipnerotomachia Poliphili που εκτυπώθηκε το 1499 ανέφερε πάνω από ογδόντα παραλλαγές της φράσης.

Η φράση αυτή είναι ένα οξύμωρο, μια φράση που συνδυάζει δύο αντιθέσεις, ταχύτητα και βραδύτητα, βιασύνη και σύνεση, δυναμικότητα και στατικότητα. Μια σωστή ισορροπία που σε οδηγεί σε γρήγορη δράση την κατάλληλη στιγμή, είναι να ενεργείς έγκαιρα με ακρίβεια. Festina Lente είναι η σωστή συμπεριφορά για την αποτελεσματική επίτευξη του στόχου με τον πιο αποδοτικό τρόπο, την ιδιαιτερότητα του ώριμου άνδρα. Αποτελείται από ταχεία εφαρμογή στην πράξη όσων έχουν μελετηθεί προσεκτικά κατά την πάροδο των χρόνων. Σπεύδε Βραδέως.

Festina Lente είναι η εξειδικευμένη και σωστή κίνηση των χεριών ειδικευμένων τεχνιτών. Μπορούν ταυτόχρονα να συνδυάσουν στη πράξη την ταχύτητα του εργάσιμου ζήλου με τη βραδύτητα της επιμελής ακρίβειας. Η ενέργεια της νιότης με τη γνώση της ώριμης σοφίας, ένα αργό και σίγουρο μονοπάτι προς την τελειότητα που οδηγείται και κινείται από μια πνευματική λαμπρότητα.

HOLZ 2000

 

Συντηρητικό, Μυκητοκτόνο, Παρασιτοκτόνο. Ειδικό µίγµα διαλυτών, κατάλληλο για προληπτική συντήρηση αλλά και θεραπεία των ξύλινων επιφανειών που έχουν υποστεί αλλοίωση εξαιτίας προσβολής διαφόρων επιβλαβών παραγόντων (π.χ µύκητες, ξυλοφάγα έντοµα, παράσιτα, µούχλα κ.α). Σχεδόν άοσµο.

123

BONE GLUE

 

Εξαιρετικής ποιότητας φυσική κόλλα σε κόκκους που κατασκευάζεται από οστά ζώων. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στη φάση της αναπαλαίωσης πολύτιμων ξύλινων  αντικειμένων.