Αναπαλαίωση Επίπλων

Έμπνευση από το χρώμα κιμωλίας Shabby

3885226631_bb126390c9_z

Τεχνοτροπία Shabby Chic

Το “SHABBY” σημαίνει φθαρμένο, και το “CHIC” κομψότητα και πολυτέλεια, δύο φαινομενικά αντίθετοι όροι, μα που η αντίθεσή τους αυτή φέρνει κάτι μοναδικό. Απλά πρέπει να συνδυάσετε ένα παλιό και φθαρμένο έπιπλο με μια έξυπνη και κομψή διαδικασία ρετούς για να δημιουργήσετε μοναδικές και συναισθηματικές ατμόσφαιρες.
Αυτή λοιπόν η μοναδική αντίθεση μας κάνει να θυμηθούμε το Συμπόσιο του Πλάτωνα και τον Πόρο και την Πενία, τους θεούς της αφθονίας και της φτώχειας αντίστοιχα.  Σύμφωνα με έναν από τους μύθους, την ημέρα που γεννήθηκε η Αφροδίτη οι Θεοί έκαναν μια γιορτή προς τιμήν της. Ο Πόρος έπινε πολύ νέκταρ και εντελώς μεθυσμένος μπήκε στον κήπο του Δία. Μετά την γιορτή, η Πενία, η φτώχεια, ήρθε για να ικετεύσει και να δει τον Πόρο, τον οποίο συνάντησε και ερωτεύτηκε. Από εκείνη την ένωση, γεννήθηκε ο Έρως, ο Θεός της Αγάπης.

Shabby Χρώμα Κιμωλίας

Υδατοδιάλυτο διακοσμητικό χρώμα κιμωλίας, chalk paint, για υπέροχο vintage φινίρισμα.

Με το χρώμα κιμωλίας Shabby Provenzale μπορούμε να ανακαινίσουμε τα παλιά και καινούρια μας έπιπλα σε στυλ vintage shabby διχρωμίες και να το συνδυάσουμε με άλλες τεχνικές διακόσμησης όπως decoupage, crackle, stencils κλπ. Εφαρμόζεται πάνω από οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια, παλιά, βαμμένη ή βερνικωμένη. Χάρη στα υψηλά στερεά του προσφέρει τέλεια κάλυψη και υπέροχο άπλωμα. Ασφαλές για χρήση σε παιδικά παιχνίδια και έπιπλα (EN-71-3 compliant).

Χρήση: εσωτερική/εξωτερική

Απόδοση: 8 – 12 m²/Lt

Dekorwachs

Χρωματισμένο Κερί

Συνδυασμός κεριού μέλισσας με κερί καρναούβης, ιδανικό για δημιουργία εφέ παλαίωσης-πατίνας. Το Dekorwachs είναι χρωματισμένο κερί με φυσικά χρωστικά, χαρίζει στις επιφάνειες έντονο χρωματισμό και εφέ πατίνας. Τα φυσικά ενεργά συστατικά του τρέφουν και προστατεύουν το ξύλο, δίνοντας στο έπιπλο αντικέ/ντεκαπέ αποτέλεσμα. Ασφαλές για χρήση σε παιδικά παιχνίδια και έπιπλα (EN-71-3 compliant).

S28 Boldrini

Οβάλ Πινέλο

Με λευκή τρίχα και ξύλινη λαβή. Είναι κατάλληλο για το χρώμα κιμωλίας Shabby Chalk Paint της Borma Wachs. Χάρη στη μαλακή τρίχα του βοηθάει ώστε να επιτύχετε εξαιρετικά απαλό αποτέλεσμα βαφής.

Πως να φτιάξετε ένα έπιπλο να μοιάζει vintage;

Πως να το φτιάξετε να δείχνει παλαιωμένο;

Είναι πολύ εύκολο με το χρώμα κιμωλίας της Ιταλικής Borma Wachs.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι μας στο Youtube.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πρώτα καθαρίζετε πολύ καλά το έπιπλο που θέλετε να παλαιώσετε. Έπειτα εφαρμόστε μία παχιά στρώση από το χρώμα κιμωλίας Shabby. Μετά από 10 – 20′ εφαρμόστε μία δεύτερη στρώση. Περιμένετε να στεγνώσει για 6 – 24 ώρες. Τρίψτε με γυαλόχαρτο 220 – 400. Αν θέλετε να δώσετε στυλ παλαιωμένου στο έπιπλο τρίψτε με τζίβα το πλεονάζον υλικό. Έτσι θα έχετε μία vintage εμφάνιση. Τέλος για να δώσετε αίσθηση φυσικής παλαίωσης περάστε την επιφάνεια με Dekorwachs με τη βοήθεια ενός πανιού.

Υλικά:
Χρώμα Κιμωλίας Shabby

Φυσικό χρωματισμένο κερί Dekorwachs